EvenementenNieuwsTips

Donderdag 28 oktober 2020 | Door: Mora Ahmadi

Laten we eerlijk zijn, meestal krijgen we alleen de successen van ondernemers te zien, maar welke struggles heeft diegene meegemaakt? Wat heeft de ondernemer moeten opofferen? En welke lessen heeft zij geleerd? Van andermans fuck-ups en successen kun je leren. Daarom spreken we elke week een ondernemer die ons een kijkje geeft behind the scenes en eerlijke verhalen deelt. Deze week is dat Honey!

WHO IS SHE?

Honey, uit Zoetermeer, heeft o.a. de nagels gedaan van Delany, Sarita Lorena, Famke Louise, Latifah en Lauwtje. Ze zet niet alleen nagels, maar geeft inmiddels ook cursussen. 

Tegen welke ondernemer kijk je op en waarom?

”Het klinkt cliché, maar dat is mijn moeder. Ze heeft als alleenstaande moeder in een vreemd land haar hbo-diploma behaald en werkt nu als zzp boekhouder.”

Wat wilde je worden toen je jonger was?

”Toen ik jong was wist ik niet wat ik wilde worden. Wat ik wel wist was dat ik zelfstandig en succesvol wilde zijn. Ik wilde ook geen 9 tot 5 baan hebben en voor een baas werken.

Wat vind je het leukste aan ondernemerschap?

”Dat ik mijn creativiteit erin kwijt kan, met verschillende mensen in contact kom en altijd kan blijven groeien. ”

Wat heb je geleerd sinds je bent begonnen aan ondernemerschap?

”Vaak denken mensen: als ik eigen baas ben, dan verdien ik meer en bepaal ik mijn eigen uren. Voordat je daar bent, moet je veel tijd en geld investeren. En ja, je bepaalt je eigen uren, maar juist omdat het je eigen bedrijf is, werk je altijd meer dan een persoon die van negen tot zes voor een baas werkt. Ik werk soms 12 uur per dag en dit doe ik dagen achter elkaar. ”

Heb je iets moeten opofferen in je ondernemers-journey?

”In het begin wel wat meer dan nu. Dan heb ik het niet alleen over mijn sociale leven. Ik heb mezelf in het begin echt verwaarloosd. Ik maakte enorm veel overuren en investeerde daarnaast erg veel geld om klanten op te bouwen. Ik had ook veel geïnvesteerd in spullen zodat ik mijn werk goed kon uitvoeren.

Wanneer heeft iemand je voor het laatst gezegd dat hij of zij trots op je is?

”Mijn partner en mijn moeder zeggen vaak dat ze trots op mij zijn. Dit doet me goed, want alles wat ik doe, doe ik niet alleen voor mezelf, maar ook voor hun.”

Wat was je biggest fuck up?:

”Iedereen heeft momenten waar ze niet erg trots op zijn, maar ik zou niks anders willen doen. Alle mooie momenten en biggest fuck ups hebben mij namelijk gevormd tot de persoon die ik nu ben.”

Iedereen heeft momenten waar ze niet erg trots op zijn, maar ik zou niks anders willen doen. Alle mooie momenten en biggest fuck ups hebben mij gevormd tot de persoon die ik nu ben.” – Honey

Wat is je end goal met je business?

”Mocht ik ooit gezegend worden met een gezin, dan wil ik met mijn carrière en succes wat achterlaten voor ze.” 

 

Wil je meer inspiratie en tips op het gebied van ondernemerschap & mindset? Check dan de andere artikelen van FunX Media.