EvenementenNieuwsTips

Donderdag 5 november 2020 | Door: Mora Ahmadi

Laten we eerlijk zijn, meestal krijgen we alleen de successen van ondernemers te zien, maar welke struggles heeft diegene meegemaakt? Wat heeft de ondernemer moeten opofferen? En welke lessen heeft hij geleerd? Van andermans fuck-ups en successen kun je leren. Daarom spreken we elke week een ondernemer die ons een kijkje geeft behind the scenes en eerlijke verhalen deelt. Deze week is dat Anu!

WHO IS HE?

Anu Gangaram-Panday is the plug for high end fashion met zijn bedrijf FASHIONBYANU. Hij is niet alleen een fashionstylist, maar ook een personal shopper. Anu heeft met zijn levenservaring ervoor gekozen het juiste pad op te gaan en zijn dromen te chasen. Dit pad was echter niet altijd even makkelijk. Zijn passie voor hetgeen wat hij doet heeft ervoor gezorgd dat hij zijn obstakels heeft weten te overwinnen en blijft doorgaan!

Tegen welke ondernemer kijk je op en waarom?

”Tom Ford is een echte fashion icon. Zijn succes en fashion-sense zijn een bron van inspiratie voor mij. Tom Ford heeft zichzelf naar de top weten te werken. Hij heeft geen hoge opleiding gevolgd om te zijn waar hij nu is. Alles wat Tom Ford heeft bereikt, heeft hij bereikt door steeds hoger op te klimmen in de fashion business. Zijn pad naar succes vind ik enorm interessant. Hij heeft gewerkt voor verschillende bekende merken en dat is een goal die ik graag ook wil behalen.”

Waar haal je inspiratie vandaan?

”Een bron van inspiratie voor mij is de stad Parijs. Ik heb het dan voornamelijk over de high-end
fashion stores en de sfeer die daar heerst. De allure van Parijs sluit perfect aan op mijn persoonlijke stijl die ik toepas op FASHIONBYANU. Hierdoor vind ik vrijwel altijd een goede outfit voor mijn klanten.

Ook ik haal net als ieder ander veel inspiratie uit social media, vooral uit de kanalen Instagram en Pinterest. Op deze kanalen volg ik verschillende modemerken, celebrities en influencers. Ik haal inspiratie uit hun outfits. Veel fashion trends beginnen bij celebrities en influencers.”

Waar ben je het meest trots op?

”Één van mijn laatst behaalde prestaties, waar ik enorm trots op ben, is een samenwerking in Parijs met Balenciaga en Phillip Plein. Ook heb ik sinds eind oktober mijn eerste eigen kantoor mogen openen waar ik ook ontzettend trots op ben.

Met de ervaringen die mijn leven hebben getekend, had het ook de andere kant op kunnen gaan. Ik zie bij veel jongens dat ze het makkelijke pad kiezen en dat is het pad van het snelle geld. Met die voorbeelden in mijn omgeving, besloot ik dat het ook anders kon. Dat je door hard te werken op een eerlijke manier aan je “doekoe” kan komen. Dit geeft zoveel malen meer zelfvoldoening en zelfrespect. Ik ben letterlijk van niks gekomen en heb mezelf naar boven gewerkt. Het begon als een hobby en heeft mij uiteindelijk van de straat gehaald. Daar ben ik enorm dankbaar voor.

Opgroeien zonder vader maakt sommige jongens kwetsbaar en een makkelijke prooi voor het snelle geld. Het heeft er bij mij voor gezorgd dat ik de man in huis was en ben. Ik was al vroeg volwassen. Verantwoordelijkheden zoals het zorgen voor mijn moeder, betalen van de huur en zorgen voor eten droeg ik al op redelijk vroege leeftijd op me. Ondanks alle tegenslagen heb ik een succesvol bedrijf op weten te zetten dat inmiddels is gegroeid tot een echt begrip. FASHIONBYANU, mijn bedrijf, zal altijd mijn grootste trots zijn.”

Ik ben letterlijk van niks gekomen en heb mezelf naar boven gewerkt. Het begon als een hobby en heeft mij uiteindelijk van de straat gehaald. Daar ben ik enorm dankbaar voor.”  – Anu

Heb je iets moeten opofferen in jouw ondernemers journey?

”Tijdens de groei van mijn bedrijf ben ik heel wat vrienden kwijtgeraakt. Als je een eigen bedrijf hebt, dan ben je hier veel tijd aan kwijt en zeker in het begin. Dit zorgde ervoor dat ik niet altijd de tijd had om te ‘chillen’ met vrienden. Ik had een doel voor ogen dat ik na wilde streven en niet iedereen had hier begrip voor. Door mijn lack of time heb ik ook nooit een diploma kunnen behalen. Ik heb mijn opleiding op moeten geven voor mijn bedrijf en dat is één van de vele risico’s van het ondernemen. Ik steek veel tijd en moeite in mijn werk. Hierdoor is het soms ook moeilijk om familiebanden goed te onderhouden. Dit betekent helaas ook dat ik mijn vriendin niet 100% van mijn aandacht kan geven, maar gelukkig begrijpt ze dit wel.”

Hoe houd je balans tussen werk en vrije tijd?

”Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier af en toe mee struggle. Ik ben een enorme workaholic en ik hou mezelf graag bezig. Aangezien mijn werk mijn passie is, ben ik eigenlijk heel de dag door bezig met werken. Tuurlijk neem ik af en toe tijd voor mezelf, maar dit is wel vaak wanneer ik al mijn taken pas heb afgerond. Ik ben sinds kort ook bezig met een nieuw bedrijf waar ik veel tijd in steek, dus ik zou zeker zeggen stay tuned for that! Al met al is hetgeen wat ik doe gewoon mijn hobby. Ik haal mijn plezier uit mijn werk en ik heb mensen om mij heen (zoals mijn vriendin) die ervoor zorgen dat ik niet overwerk.”

Wat was je biggest fuck up?

”Ik heb tot nu toe niet echt een big fuck up gehad, misschien moet deze nog komen. En áls we het dan toch over een fuck up hebben, dan is die van mij geweest dat ik dacht dat ik heel wat had bereikt, omdat ik een paar duizend volgers had op Instagram. Omdat ik nooit het gevoel van populariteit gekend heb, voelde ik mij, toen ik 10.000 volgers had bereikt, al snel de man. Dit terwijl ik nog niet écht iets gedaan had. Gelukkig was er iemand die mij wakker had geschud en me vertelde dat het tijd was om werkelijk iets te ondernemen.” 

Omdat ik nooit het gevoel van populariteit gekend heb, voelde ik mij, toen ik 10.000 volgers had bereikt, al snel de man. Dit terwijl ik nog niet écht iets gedaan had.” 

Wat heb je gemist in de lessen op school of tijdens je studie?

”Op school krijg je weinig tot geen les over hoe het er werkelijk aan toe gaat in de samenleving. School leert je de theorie waarop het leven gebaseerd is, maar niet wat het verschil is tussen theorie en praktijk. Zo leer je op school dat je een zo hoog mogelijke opleiding moet halen om het ver te kunnen schoppen, maar in werkelijkheid is dat helemaal niet nodig. In de tijd waarin we leven, zijn er vele verschillende manieren om succesvol te worden. Ik zou willen dat scholen zich meer zouden richten op het uiten van je creativiteit en persoonlijkheid in plaats van theorieën die je vaak nooit meer zal gebruiken.”

Hoe ga je om met de onzekerheid die ondernemerschap met zich meebrengt?

Onzekerheden horen bij het ondernemerschap. Je kan ze beter omarmen dan ervan af te zien. Ze zijn er en zullen er altijd blijven. Je mag al van geluk spreken als je de kans krijgt om een succesvol bedrijf te hebben. Waarom zou je zo een kans opgeven. Is het omdat je bang bent voor risico’s? Ik zie het zo: het leven zit vol met risico’s en is te kort om te lang stil te staan bij mogelijke scenario’s. Als ondernemer moet je leren om te denken in kansen. Je moet kunnen inschatten wat een goede zet is voor jouw bedrijf, want je komt er niet vanzelf. Mocht je echt twijfelen, dan kan je altijd hulp vragen aan iemand met meer ervaring. Een beetje hetzelfde concept als “geluk moet je afdwingen”.”

”Het leven zit vol met risico’s en is te kort om te lang stil te staan bij mogelijke scenario’s. Als ondernemer moet je leren om te denken in kansen.” – Anu

Wat is je end goal met je business?

”Een grote onderneming die wereldwijd actief is, is de ultieme droom voor mij. Ik wil zo veel mogelijk mensen kunnen helpen om zich beter en zelfverzekerder te voelen. Dat is wat mij motiveert om het ver te schoppen. Ik weet hoe het is om weinig zelfvertrouwen te hebben.

Los van het feit dat ik aan mijn bedrijf werk, werk ik ook aan mezelf. Daardoor heb ik mezelf naar een hoger niveau kunnen tillen. Toen ik bewust werd van fashion en lifestyle, ging er een wereld voor me open. Dát is nu waar ik voor leef. Het liefst breid ik mijn team uit om zo voor iedereen een nog uitgebreider pakket te kunnen bieden. Van haar tot aan make-up, tot aan fashion styling in verschillende smaken en kleuren zodat iedereen zich welkom voelt bij FASHIONBYANU.”

Wil je meer inspiratie en tips op het gebied van ondernemerschap & mindset? Check dan de andere artikelen van FunX Media!