EvenementenNieuwsTips

Donderdag 12 november 2020 | Door: Shannon Vrede

Laten we eerlijk zijn, meestal krijgen we alleen de successen van ondernemers te zien, maar welke struggles heeft diegene meegemaakt? Wat heeft de ondernemer moeten opofferen? En welke lessen heeft zij geleerd? Van andermans fuck-ups en successen kun je leren. Daarom spreken we elke week een ondernemer die ons een kijkje geeft behind the scenes en eerlijke verhalen deelt. Deze week is dat Elysa Eid!

WHO IS SHE?

Elysa Eid deelt al iets langer dan 1,5 jaar workouts via Instagram. Naarmate ze begon te groeien op social media, kreeg Elysa steeds vaker de vraag of zij ook personal training gaf. Zo kwam ze uiteindelijk in de sportwereld terecht. Inmiddels geeft ze wekelijks (online) groepslessen en is ze owner van The Bootycamp. Elysa heeft daarnaast haar eigen weerstandsbandenlijn en geeft personal training aan vrouwen.

Wie is jouw rolmodel en waarom?

”Eerlijk gezegd heb ik niet één specifiek persoon als rolmodel. Ik kan mooie dingen leren van verschillende mensen, o.a. van Kobe Bryant. Een heel bijzonder persoon die 300% gaf voor de dingen die hij wilde bereiken. Zijn levensstijl was compleet aangepast op zijn doelstelling en daar streefde hij elke dag naar. Daarnaast heb ik ook dingen geleerd van Will Smith. Wat ik zo bijzonder aan hem vind, is de drive die hij heeft om zijn angsten onder ogen te zien en om zijn mentale blokkades te overwinnen. 

Ik leer niet alleen van bekende succesvolle mensen. Ook mijn moeder en zus hebben bijzondere eigenschappen waar ik erg veel van leer. We helpen elkaar in onze zelfontwikkeling.

Ik denk dat we allemaal een beter persoon worden door te leren van verschillende personen.”

Waarom ben je begonnen met je business?

”Ik ben omgeven door ondernemers en heb daarom van kleins af aan meegekregen om te ondernemen. Ik wist altijd al dat ik zelfstandig ondernemer wilde worden, maar wist niet precies wat ik zou gaan doen en wanneer ik die stap zou gaan zetten. Ik heb een lange periode gewerkt voor verschillende bedrijven en hier heb ik veel van geleerd. Op een gegeven moment kwam ik tot het punt dat ik voelde dat, als ik bleef werken voor anderen, ik niet mijn ’full potential’ zou bereiken. Dit was het moment dat ik in stapjes voor mezelf begon te werken en langzaamaan begon dit te groeien.”

Als ik bleef werken voor anderen, zou ik niet mijn ’full potential’ bereiken” – Elysa Eid

Hoe hou je balans tussen werk en vrije tijd?

”Ondernemen is een fulltime job, dat is iets wat ik zeker heb ervaren. Maar ik weet ook van mezelf dat ik soms stil moet staan en even helemaal niks moet doen. Op het moment dat ik tot rust kom, krijg ik juist meer inspiratie om bepaalde dingen te verbeteren. Daarom plan ik elke maand een aantal momenten in zodat ik echt even tot mezelf kan komen.

Veel mensen vergeten om naast het harde werken ook voor zichzelf te zorgen, wat uiteindelijk kan resulteren tot een burn-out, depressie, etc. Dagjes wellness, uiteten, movie nights en quality time met mijn familie vind ik daarom erg belangrijk.” 

Wat heb je geleerd sinds je bent begonnen met ondernemen?​

”Ik heb geleerd dat de omgeving waar jij je in bevindt, veel invloed heeft op het wel of niet behalen van je doelstelling. Dit kunnen ook vrienden of familieleden zijn die een negatieve invloed hebben op je energie. Om terug te komen op de bovenste vraag over mijn rolmodel; een interessante uitspraak van Will Smith was: ”De vijf personen die het dichtst bij je liggen, presenteren een deel van jezelf”. Met andere woorden: je cirkel is een reflectie van jezelf. Verander je cirkel en je zal zien dat je toekomst verandert. Dit heb ik echt ervaren in mijn eigen leven/carrière.

Daarnaast (heel cheesy, but true) is het geloven in jezelf en in je plan het allerbelangrijkste wat er is. De drive en energie die je hebt om je doel te realiseren, zal er voor zorgen dat je dit ook echt bereikt. Geloven in jezelf en in je doel is een krachtig wapen.”

Je cirkel is een reflectie van jezelf. Verander je cirkel en je zal zien dat je toekomst verandert” – Elysa Eid

Hoe ga je om met de onzekerheid die ondernemerschap met zich meebrengt?

”Ik neem het stukje onzekerheid als een korreltje zout en denk daar niet te veel bij na. Als ik continue denk aan de onzekerheden en aan mogelijke scenario’s hoe dingen fout kunnen gaan, kan ik mij niet meer volledig focussen op hoe ik mijn bedrijf naar een hoger niveau kan tillen.

Als je wilt streven naar een stukje vrijheid, dan horen deze risico’s er bij. Als ik een negen tot vijf baantje heb, heb ik misschien financieel gezien meer zekerheid, maar voel ik mij niet vrij om te gaan en staan waar ik wil. Met andere woorden: ik hou me niet bezig met het ‘wat als’, maar denk juist aan de 300% die ik wil geven voor de business.”

Wat is iets wat mensen onderschatten van het zelfstandig ondernemen? ​

”Ondernemen is uit je comfortzone durven stappen en je angsten onder ogen zien. Dit is een confronterend proces en ik denk dat dit het meeste onderschat wordt. Mensen hebben de neiging te snel op te geven wanneer ze iets moeten doen wat ze eng vinden of wat buiten hun comfortzone ligt. Dit is juist het moment dat je moet doorzetten.”

”Mensen hebben de neiging te snel op te geven wanneer ze iets moeten doen wat ze eng vinden of wat buiten hun comfortzone ligt. Dit is juist het moment dat je door moet doorzetten.” – Elysa Eid

Waar ben je het meest trots op?

”Ik ben trots op de mindset  die ik dagelijks steeds verder ontwikkel door onder andere boeken te lezen. De juiste mindset is alles wat je nodig hebt om je doelen te realiseren.”

Wat is je end goal met je business?

End goal vind ik lastig, want dat houdt in dat het stopt na het behalen van deze doelstelling en ik geloof dat ondernemen een continu proces is. Dit houdt in dat als je een doelstelling behaalt, je doorgaat met een nieuwe en hogere doelstelling.

Maar voor nu is mijn doelstelling dat ik 5.000 leden wil hebben voor The Bootycamp en dat het in Nederland en België het bekendste online groepslessen platform wordt. Mijn doel is dat The Bootycamp alle leden motiveert te streven naar gezondheid in body & mind en dat ze het gevoel hebben dat ze horen bij deze hechte, empowering community van vrouwen.”

Wil je meer inspiratie en tips op het gebied van ondernemerschap & mindset? Check dan de andere artikelen van FunX Media!